måndag, oktober 13, 2008

Malmö - trygg stad?

Idag kan vi läsa detta i SvD och mer urförligt i Sds. Detta är bara ett i raden av grova brott i Malmö på sista tiden, anledningen till att jag tar avstamp för inlägget i ett bankrån och inte i det omtalade gängkriget är att bankrånet hände runt hörnet. All politik är lokal och lokaler än ett rån ett taskigt stenkast bort blir det ju inte.

Något verkar vara snett i polisen strategi för att komma till rätta med den organisaerade brottsligheten i Malmö. Om det är bristande strategisk skicklighet eller en för begränsad arsenal vet jag inte men det känns inte som den inslagna vägen är en framgångssaga i vardandet.

Lägg till detta flatheten från polisens ledning inför kravallerna häromveckan. Lägg sen till detta de miljontals kronor som läggs på att rensa upp och återställa egendom efter klotter, förstörelse och allmänt ligistande på stan. Lägg sen till nollvisonandet på alla fronter. I Sydsvenskan idag konstaerar en tjänsteman i en förvaltning nära mig att nollvisioner är de facto omöjliga. Likaså gör CF i sin blogg. Se länklistan, Vansinne är bra, så kan ni läsa det inlägget.

Malmö behöver ingen nollvision för brottslighet, tom mina ynka 20 poäng i rättssocilogi gör att jag vet att det patologiska alltid finns i samhället, varför en nollvision vore rent nyss. Vad som däremot behövs och behövs nu är nolltolerans. Börja med klottret. Jaga knarklangarna, följ upp kedjorna hela vägen, släpp inte taget. Stoppa skadegörelse när den sker framför ögonen på polisen, och få stopp på bankrånandet. Det är inte bara finanskrisen som lägger lock på kapitalflödena .

Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det verkar väl tryggt att rånarna (kanske) är infångade några timmar senare? Eller det tog för lång tid?

Förresten, hur vet du att det är den organiserade brottsligheten som ligger bakom?

Anonym sa...

Det kan omöjligt finnas någon som helst koppling till invandringen i Malmö. Detta måste -som alltid- vara Svenskarnas fel.

Anonym sa...

Det är tragiskt. Man blir rent ledsen när man ser utvecklingen. Ta tex Landskrona, en så vacker stad som ingen "vanlig" medborgare ens vill flytta till...Vad kan det bero på?

Peter Arvebro sa...

KOmmentarer på kommentarerna.

Jag vet inte att det är organiserad brottslighet i detta specifika fall men jag menar att den är ett stort problem och att komma till rätta med den är en del av lösningen för ett tryggt Malmö. Jag tycker dessutom det känns tryggare om rånarna stoppas innan eller blir avskräckta. Väl medveten om att det alltid kommer finnas brott.

De två sista kommentaerna förstår jag inte kopplingen till bloggposten så de lämnar jag glatt därhän ett par dagar och kommer sen radera dem.

Dessutom har jag rättat till ett misstag i inställingarna på bloggen. Anonyma kommentarer är inte längre tillåtna, såsom det skulle varit från början.

Vill ni kommentera det jag skriver i mitt namn så gör ni det i ert namn. Artigare så.