torsdag, mars 05, 2009

Demonstrera inte bara för promenadens skull

Malmö är återigen en belägrad stad med massiv polisnärvaro och planerade omfattande demonstrationer. Rätten att demonstrera är en självklar nödvändighet vilket också rätten att fritt samlas är. De planerade demonstrationerna inför tennismatcherna i Malmö har i kraft av fritidsnämndens agerande i strid mot polisens bedömning inskränkt den idrottsintresserade allmänhetens möjlighet att fritt samlas. Det är beklagligt att den styrande majoriteten i Malmö inte vågar sätta tilltro till rättsmyndigheternas förmåga.

Den planerade demonstrationen är i min mening fel ute i sak men ska självfallet få hållas, däremot så skulle jag om jag varit en av de presumtiva deltagarna tagit mig en funderar på Euripides ”Säg mig vem du umgås med och jag ska säga dig vem du är”. Extremvänster som inte vill vara med för att det är uttalet en icke-vålds princip, nazister som vill vara med så de kan lufta sin antisemitism. Är det umgänget de som ska gå i tåget vill hålla?

Nu spelas matchen inför tomma läktare och det mediala trycket har varit enormt. Demonstrationsledningen borde ställa in demonstrationen, de politiska målen borde rimligen vara uppnådda och att demonstrera nu är bara att ge extrema krafter en folksamling att gömma sig i av ingen annan anledning än att bejaka det egna egot.

Läs gärna: http://www.gunnar.moderat.se/index.php?page=19&use=blogg&id=895 , http://blogg.expressen.se/peterj/ , http://www.dn.se/nyheter/politik/2.1204/israel-kan-vinna-pa-brak-1.813303 , http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/staffanheimerson/article4524877.ab , http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2554553.svd


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Marcus sa...

Man undrar ju vad nazzarna är mot. Är det Israels slapphänthet mot Muslimerna eller är det bara gammalt hederligt judehat? Undrar hur de bästämmer vilka som är den sämsta rasen? Själv lutar jag åt dem som lämnade soliga och bördiga norra indien för 10 000 år sedan för att bosätta sig i västra götaland. Men jag är ju ingen rasbiolog å andra sidan.